در راستای تاکید رئیس جمهور مبنی بر لزوم تحقق عدالت بهعنوان شعار محوری دولت مردمی سیزدهم و استفاده از ظرفیتهای تمامی نخبگان کشور، نشست علمی «حکمروایی عادلانه» به همت مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، در این نشست دکتر حسن سبحانی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در سخنانی هدف مقدماتی سیستمهای حکمرانی دینی را توسعه و پیشرفت و هدف غایی آن را عدالت عنوان کرد و گفت: توسعه بهمثابه تجربه تغییرات در همه شئون زندگی از طریق شکوفایی استعدادها شکل میگیرد. چنین توسعهای در نهایت منجر به ایجاد آرامش اجتماعی میشود. رشد و پیشرفت در چنین جامعهای، سکولار و فارغ از توجه به نگرشهای دینی نیست. در واقع دینورزی اجتماع از متن و بستر توسعه عدالتمحور میگذرد و به بار مینشیند.
سبحانی همچنین متذکر شد که عدالت باید هدف غایی سیستمهای حکمروایی دینی باشد اما در این میان توسعه معطوف به باورهای دینی نیز شرط توام با حصول عدالت است و همانطور که پذیرفته است، پیشنیاز توسعه، در رشد اقتصادی جستجو میشود. در نظام دینی غایت خلقت، عبودیت است و عدالت زمینه و شرط لازم را جهت عبادت و بندگی و دینداری و خشیت الهی در عرصه اجتماعی فراهم میکند. تحقق عدالت منجر به دینورزی مردم و شکلگیری و قوام یک جامعه اسلامی میشود.
در ادامه این نشست نیز دکتر سیدمهدی زریباف، سرپرست معاونت اقتصادی و همچنین دکتر سیدعقیل حسینی، دبیر کارگروه حکمرانی مرکز بررسیهای ریاست جمهوری به بیان نظرات و جمعبندی دیدگاههای مطرح شده در این نشست پرداختند.
این سلسله جلسات که بهتدریج با موضوع محوری «حکمروایی عادلانه» در حال برگزاری است، بهدنبال ایجاد گفتمان نخبگانی در زمینه تبیین و ارائه راهکارهای تحقق عدالت اقتصادی در کشور است.