رییس سازمان ملی استاندارد ایران در جمع همتایان خود در مجمع عمومی ایزو در ابوظبی، توجه اعضای حاضر را به مفهوم نوین « دیپلماسی استاندارد و کیفیت » جلب کرد و بهره مندی از این مهارت دیپلماتیک را برای حمایت و گسترش نظام استاندارد در سطح جهانی ضروری دانست .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از استاندارد، دکتر مهدی اسلام پناه، سخنرانی خود را اینگونه آغاز کرد: مفتخرم که عضوی از خانواده بزرگ استاندارد هستم و شما را در این گردهمایی سالیانه که پس از بروز وقفه ناشی از همه گیری کرونا که اختلال زیادی در سبک زندگی و کار معمولمان ایجاد کرده، ملاقات می کنم.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به سابقه ای 20 ساله در عرصه های علمی و اجرایی گفت: از ابتدای تصدی به عنوان رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، مطالبات عمومی مردم و شرایط محیطی امروز در عرصه های مختلف علمی، صنعتی، زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی را به عنوان عناصر پویا و هوشمند مدنظر قرار داده ام.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران، با بیان اینکه باید این متغیرهای مهم و مؤثر را به عنوان عناصر ورودی برای تدوین استانداردها مد نظر داشته باشیم افزود : لازم است نیازهای امروز جامعه را با نگاهی بی طرفانه و تخصصی رصد و تحلیل نماییم تا بتوانیم نظام استاندارد را به عنوان یک نظام کارآمد و مؤثر برای مردم و در مسیر حفظ حقوق مردم راهبری کنیم.
معاون رییس جمهور، سازمان ملی استاندارد ایران را مصمم در حفظ منافع ملی، توسعه اقتصادی و رفاه مردم و گسترش همکاری های منطقه ای و بین المللی، دانست که در دوره تحولی، وظایف قانونی خود را بهتر از گذشته انجام دهد.
نماینده جمهوری اسلامی ایران در جمع خانواده بزرگ استاندارد از سراسر دنیا به قوانین جمهوری اسلامی ایران، اشاره کرد و گفت: طبق قانون ، سازمان ملی استاندارد ایران در بالاترین سطح حاکمیتی و اداری قرار دارد تا جایی که قانون برای رئیس این سازمان جایگاهی همتراز معاون رئیس جمهوری کشور قائل شده است.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران در مجمع عمومی ایزو، معاونان خود را هم سطح معاون وزیر معرفی کرد و افزود: در این سازمان بزرگ و مهم حدود 20 دفتر تخصصی و مرکز مستقل در سطح ستادی وجود دارد و همچنین این سازمان در همه استان های کشور دارای ادارات کل اجرایی می باشد. همچنین این سازمان، 31 اداره کل استانی را نیز تحت مدیریت دارد و مجموعاً بیش از 3000 نفر نیروی انسانی در این سازمان مشغول به کار می باشند.
دکتر اسلام پناه با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد ایران وسعتی در سطح یک وزارتخانه معظم را دارا میباشد اظهارداشت: این سطح از اهمیت دادن جمهوری اسلامی ایران به مقوله مهم استاندارد و اختیارات و مسئولیت های مهمی که قانون برای سازمان ملی استاندارد ایران قائل شده است در نوع خود کم نظیر بوده و نشان دهنده شأن بالای نظام استاندارد در نگاه قانون گزاران و مدیران عالی رتبه ایران است.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران خطاب به رییس ایزو گفت: امروزه جهان ما با چالش های متعددی از جمله زنجیره غذایی سالم، محیط زیست، تغییرات آب و هوایی، انرژی، منابع آب پایدار و بسیاری دیگر از چالش هایی که هرگز در گذشته اتفاق نیفتاده، ماننده همه گیری کرونا مواجه است.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اینکه رفع این چالش ها نیازمند همکاری جهانی است، یادآور شد: ما همه در کنار هم هستیم تا بتوانیم با موفقیت از این چالش ها عبور نماییم و از ضرورت اتخاذ اقدامات فوری در راستای ایفای سهم خود و تبدیل کره زمین به مکانی بهتر و ایمن برای خود و نسل های بعدی آگاه هستیم.
دکتر اسلام پناه با اشاره به تاریخچه غنی و طولانی سازمان ملی استاندارد ایران بیان داشت: این مجموعه از بدو تأسیس در سال 1925 همواره تنها سازمان ذی صلاح در کشور برای تدوین، اشاعه و ارتقای استانداردهای ملی بوده است.
* سازمان ملی استاندارد ایران به دنبال توسعه اعتبار و ارتقاء جایگاه ممتاز منطقه ای و بین المللی است
دبیر شورای عالی استاندارد در ادامه به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد ایران اشاره کرد و افزود: این سازمان مطابق قوانین مصوب در مجلس شورای اسلامی ایران، مرجع رسمی حاکمیتی است که مسئولیت سیاستگذاری، نظارت بهینه در حوزه های استاندارد، هدایت نظام استانداردسازی و تضمین کیفیت کالا و خدمات تولید داخل، وارداتی و صادراتی را بر عهده دارد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران در همین زمینه ادامه داد: این سازمان در حرکت خود به سوی تعالی و ایفای نقش کلیدی در ارتقای خدمات استانداردسازی، اندازه شناسی، تأیید صلاحیت و ارزیابی انطباق همواره در حال تحول بوده و به دنبال توسعه اعتبار و ارتقاء جایگاه ممتاز منطقه ای و بین المللی می باشد.
دکتر اسلام پناه در ارتباط با جایگاه بین المللی این سازمان توضیح داد: در حال حاضر سازمان ملی استاندارد ایران مسئولیت اداره دبیرخانه 4 کمیته فنی ایزو را بر عهده دارد که عبارت اند از: کمیته فنی 10/کمیته فرعی 10 (خوراک دام)، کمیته فنی 91 (مواد فعال در سطح)، کمیته فنی 134 (کودها و بهسازهای خاک) و کمیته فنی 217 (فرآورده های آرایشی و بهداشتی). سازمان ملی استاندارد ایران در 324 کمیته فنی ایزو عضویت فعال و در 360 کمیته فنی ایزو عضویت ناظر دارد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به تدوین 34 هزار و 777 استاندارد ملی در 259 کمیته فنی افزود: اولویت ما تدوین استاندارد در حوزه های نانو، فولاد، گردشگری، فناوری اطلاعات، معدن کاری و فلزان گرانبها می باشد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه سخنرانی خود در جمع اعضای سازمان بین المللی استاندارد گفت: برای دستیابی به اهداف، از توان متخصصان جوان برای تدوین استانداردهای ملی و بینالمللی استفاده میکنیم.
* نظام استانداردسازی جهانی نیازمند دیپلماسی استاندارد و کیفیت است
دکتر اسلام پناه در این سخنرانی به عنوان عضو جدید ایزو ، دیپلماسی را هنر ایجاد روابط بین افراد، گروه ها، سازمان ها و کشورها دانست و گفت: توجه به مفهوم نوین «دیپلماسی استاندارد و کیفیت» در سطح جهانی در جهت بهره مندی از مهارت ها و ظرفیت های دیپلماتیک بر حمایت و گسترش نظام استاندارد در سطح جهانی ضروری به نظر می رسد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران ، ترویج مفهوم «دیپلماسی استاندارد و کیفیت» به عنوان عنصری اثرگذار در تقویت جایگاه نظام استاندارد و تسهیل کننده تجارت دانست و ادامه داد: این ترویج از طریق انجام کارهای تحقیقاتی و توسعه ای و همکاری همه کشورهای عضو و اهتمام به ایجاد زیربنای لازم برای پایه گذاری دیپلماسی استاندارد و کیفیت با ایجاد یک دبیرخانه تخصصی امکان پذیر می باشد.
معاون رییس جمهور،با بیان اینکه ترویج مفهوم نوین «دیپلماسی استاندارد و کیفیت» راهی روشن در پی خواهد داشت ، افزود : نظام استانداردسازی جهانی نیازمند دیپلماسی استاندارد و کیفیت می باشد.
دکتر اسلام پناه در این جمع اعلام کرد: سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان پیشنهاد دهنده این مفهوم آمادگی دارد با همکاری ایزو و کشورهای عضو در توسعه و ترویج این مفهوم همکاری شایسته داشته باشد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه، توسعه استانداردهای کالا و خدمات دانش بنیان و نوظهور ،تقویت استانداردهای حوزه خدمات، استانداردهای مربوط به جوامع سالمند ، استانداردسازی در حوزه های تغییرات اقلیمی برای حل چالش های موجود و همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی با هدف بررسی اثرات استانداردها بر شاخص های اقتصادی کشورهای در حال توسعه را نیز به عنوان دیگر پیشنهادات خود مطرح کرد.
دکتر اسلام پناه در پایان سخنرانی خود از از مسئولان ایزو و مقامات استاندارد کشورهای عضو دعوت کرد تا از سازمان ملی استاندارد ایران و فعالیت های این سازمان در زمینه استانداردسازی بازدید نمایند و این بازدید را فرصت خوبی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات و اقدامات برتر برای مشارکت هرچه بهتر دانست.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران ابرار امیدواری کرد: با تلاش امروز ما، زمین ایمن تر و توسعه یافته تر را به عنوان میراث خود برای نسل های بعدی باقی بگذاریم.