رییس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: اصلاح قانون سازمان دامپزشکی کشور به منظور ارتقای بهداشت جامعه در دستور کار قرار گرفته است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سیدمحمد آقامیری امروز شنبه در مراسم روز ملی دامپزشکی گفت: هرچند این قانون سازمان دامپزشکی مترقی است، اما با توجه به سرعت پیشرفت علم و فناوری نیاز به ابزار قانونی برای ارتقای بهداشت جامعه هستیم و این قانون نیاز به اصلاحات و الحاقاتی دارد.
وی افزود: امروز برای ارتقای دامپزشکی کشور ریلگذاری در حال انجام است و در این بخش کوتاه نخواهیم آمد.
آقامیری با بیان این که وظیفه این سازمان حاکمیتی، نظارت بهداشتی بر محصولات پروتئینی و تبیین و ابلاغ سیاستها است، اظهار داشت: این سازمان نباید کار تصدیگری کند.
وی ادامه داد: بخش خصوصی و سازمان نظام دامپزشکی باید تصدیگری در حوزه دامپزشکی را انجام دهد و امروز فاصله میان این دو سازمان را حس نمیکنم و همکاریها در ابعاد مختلف در حال انجام است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به قانون افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی و قانون نظام جامع دامپروری تصریح کرد: این دو قانون از قانونهای مترقی و در حوزه واگذاری تصدیگری به بخش خصوصی هستند و ما آماده واگذاری تصدیگریها در حوزه دامپزشکی به بخش خصوصی هستیم.
تامین امنیت روانی و بهداشتی توسط دامپزشکان
وی در همین حال تلاش و خدمات دامپزشکان کشور را در سلامت و امنیت غذایی ستود و گفت: دامپزشکان با نظارت و تلاش خود امنیت روانی و بهداشتی در جامعه ایجاد میکنند.
آقامیری افزود: اگر امروز مردم با خیال راحت محصولات پروتئینی نظیر گوشت، مرغ، تخممرغ و لبنیات مصرف میکنند به دلیل تلاش دامپزشکان و کار قلبی آنها است.
وی سلامتی مردم را خط قرمز سازمان دامپزشکی کشور عنوان و تصریح کرد: بیش از ۸۰۰ بیماری مشترک میان دام و انسان وجود دارد و دامپزشکان همواره در خط مقدم مقابله با انواع بیماریها حرکت میکنند.
پاکسازی ۵ بیماری دامی در ۲ سال آینده
رییس سازمان دامپزشکی کشور از برنامهریزی برای پاکسازی کشور از پنج بیماری آبله، هاری، PPR، تب برفکی و شاربن در دو سال آینده خبر داد و اذعان داشت: این بیماریهای دامی را فقط با کار جهادی میتوان پاکسازی کرد.
وی افزود: با نگاه جهادی باید خدماترسانی کنیم و مشکلات کشور با کار جهادی حل میشود.
آقامیری افزود: یکی از کارهایی که در سازمان دامپزشکی مغفول مانده، کار جهادی است و ما داریم خدمترسانی جهادی، قرارگاه محرومیتزدایی و جهاد تبیین را فعال میکنیم.
وی با اذعان به این که در حوزه ترویج و آموزش دامپزشکی کارهای زیادی باید انجام شود، اظهار داشت: با آموزش و ترویج میتوان از شیوع بسیاری از بیماریهای دام و طیور جلوگیری کرد.
کاهش زمان ارایه خدمات دامپزشکی
معاون وزیر جهاد کشاورزی، تعیین زمانبندی خدمات دامپزشکی را از اقدامات این سازمان در دولت سیزدهم برشمرد و تصریح کرد: تمام خدمات دامپزشکی زمانبندی شدهاند و این زمانبندی در سایت سازمان اعلام شده است.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم زمان ارایه خدمات دامپزشکی در سطح کشور را کوتاهتر کنیم و این وعده را تا انتها پیگیری خواهیم کرد.
آقامیری کاهش ضریب فساد را از مزیتهای زمانبندی کردن خدمات دامپزشکی نام برد و گفت: اجازه نمیدهیم این سازمان در جایگاه اتهام قرار گیرد.
احتمال مهاجرت دامپزشکان به بخش خصوصی به علت حقوق پایین
وی به موضوع معیشت دامپزشکان و کارکنان سازمان دامپزشکی نیز اشاره و ابراز داشت: کارکنان و متخصصان این سازمان حقوق اندکی میگیرند در حالی که بخش خصوصی دستمزدهای مکفی به دامپزشکان میدهند و از این رو احتمال مهاجرت متخصصان بخش دولتی به بخش خصوصی وجود دارد و برای آن باید فکری کرد.
۴۵ درصد پست خالی در سازمان دامپزشکی
رییس سازمان دامپزشکی کشور از کمبود نیروی انسانی این سازمان خبر داد و گفت: بیش از ۴۵ درصد پستهای این سازمان خالی شده و سازمان امور استخدامی باید بداند سازمان دامپزشکی یک سازمان تولیدی نیست و یا اموالی ندارد که بفروشد و با آن حقوق بدهد.
وی افزود: سرعت بازنشستگی در این سازمان ۳ برابر جذب نیروی انسانی است در حالی که یک سازمان تخصصی که بخشی از امنیت غذایی را بر عهده دارد نباید این گونه باشد.
آقامیری اظهار داشت: جمعیت کشور سیر صعودی دارد در حالی که تعداد کارکنان و تعداد پستهای دامپزشکی از ۱۱ هزار پست به ۶ هزار و ۸۸ پست رسیده و توازن بهم خورده است.
وی بر شناسایی نخبگان دامپزشکی در اقصی نقاط کشور و توجه به تحقیقات تاکید کرد و گفت: نگاه ما به نخبگان دامپزشکی است.