رييس سازمان برنامه و بودجه گفت: ايران داراي ظرفيت هاي بسياري بالايي براي گسترش روابط اقتصادي با كشورهاي مختلف است و دولت قصد ندارد فرصت ها را معطل برجام كند.
به گزارش پایگاه اطلاع رساني دولت به نقل از سازمان برنامه و بودجه، سيد مسعود ميركاظمي در ديدار با پاول يابلونسكي معاون وزير امور خارجه لهستان گفت: هر دو كشور داراي ظرفيت هاي بالايي هستند اما سطح روابط اقتصادي اصلا متناسب با اين ظرفيت نيست كه بايد در راستاي افزايش تجارت و مبادلات تلاش زيادي صورت بگيرد.
وي با اشاره به اهميت ايجاد زيرساخت ها براي توسعه روابط دو كشور، افزود: ايجاد پرواز مستقيم بين تهران و ورشو يكي از اين زيرساخت ها است.
معاون رييس جمهور به اشاره به مذاكرات اخير با وزير امور خارجه لهستان تصريح كرد: ايران آماده همكاري در زمينه هاي انرژي،كشاورزي،صنعت،معدن، اقتصاد دريا، صادرات محصولات دانش بنيان و توسعه صنعت گردشگري است.
ميركاظمي با اشاره به اهميت برگزاري كميسيون مشترك بين دو كشور تاكيد كرد: مقامات و مسئولان دو كشور بايد فعالانه برخورد كنند تا مشكلات بخش خصوصي براي افزايش تجارت بين دو كشور مرتفع شود.
رييس كميسيون مشترك ايران و لهستان با اشاره به راه اندازي مركز تجاري ايران توسط بخش خصوصي در لهستان از مقامات و بخش خصوصي اين كشور دعوت كرد كه در تهران مركز تجاري راه اندازي كنند.
رييس سازمان برنامه بودجه با اشاره به تحريم هاي ظالمانه عليه كشورمان، افزود: با وجود همه فشارها، ايران پيشرفت هاي زيادي كرده و در بسياري از حوزه ها جزو ۱۰ كشور اول دنيا هستيم، ما آماده ايم در زمينه هاي مختلف به لهستان و ديگر كشورها خدمات و محصولات ارائه كنيم و از فناوري و سرمايه گذاري آنها نيز در داخل كشور بهرمند شويم.
معاون رييس جمهور با اشاره به اينكه مردم ايران ديد خوبي نسبت به كشورهاي غربي به علت فشارهاي اقتصادي كه به ايران آورده اند ندارند تاكيدكرد: با اين وجود سابقه تاريخي نشان داده ديد مردم ايران نسبت به لهستان خوب است و بايد از اين نزديكي بين دو كشور براي افزايش مبادلات فرهنگي، سياسي و اقتصادي استفاده كرد.
پاول يابلونسكي معاون وزير امور خارجه لهستان هم در اين ديدار خواستار افزايش مناسبات اقتصادي دو كشور شد، گفت:امسال چند گروه اقتصادي از لهستان به ايران آمده اند اما اين روند بايد تسريع شود.
وي با اشاره به تلاش ورشو براي ايجاد خط هوايي مستقيم بين دو كشورگفت: يكي از شركت هاي مهم و مطرح هوايي در حال اخذ مجوز و هماهنگي با مسئولان ايراني است و اميدواريم تا قبل از سال ۲۰۲۳ اين پرواز ها داير شود.
معاون وزير خارجه لهستان با اشاره به ظرفيت هاي ايران خواستار افزايش همكاري در حوزه هاي كود، محصولات كشاورزي، انرژي و ماليات شد.