وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: دستاوردهای علمی و پژوهشی نباید منحصر به یک ملت خاص و مرزهای جغرافیایی خاص باشد، چرا که ما اعتقاد داریم علم ماهیتی جهانی و فراملی دارد و منافع علم و دانش باید در خدمت تمام بشریت قرار گیرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محمدعلی زلفی گل در آیین تجلیل از دانشجویان نمونه بین المللی گفت: وزارت علوم در دوره جدید پنچ اولویت را برای انجام فعالیت های علمی پژوهشی و فرهنگی در آموزش عالی کشور نصب العین خود قرار داده است که مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی و فناوری و نوآوری یکی از آن پنچ اولویت است و پذیرش دانشجویان بین المللی در راستای تحقق این اولویت انجام میشود.
وی خطاب به دانشجویان بین المللی حاضر در این نشست گفت دانشگاه های ایران استانداردهای علمی و آموزشی را در سطح استانداردهای جهانی رعایت میکنند و به همین علت است که دانش آموختگان دانشگاههای ایران در تمام دانشگاههای معتبر دنیا پذیرش می شوند.
دکتر زلفی گل با تبریک دانش آموختگی تعدادی از دانشجویان بین المللی در کشور ایران گفت: شما در کشوری تحصیل کرده اید که یک فرهنگ غنی از ارزش های انسانی و اخلاقی دارد و مهربانی، انسان دوستی، نوع دوستی و دیگردوستی در این فرهنگ جایگاه ممتازی دارد که برای پی بردن به این ارزش ها کافیست نگاهی به اشعار شاعران بزرگ ایران زمین مانند سعدی و مولوی بیاندازیم.
وی در ادامه با اشاره به توفیقات و دستاوردهای نظام آموزش عالی ایران پس از انقلاب اسلامی گفت: قل از انقلاب اسلامی ایران ۱۷۰ هزار دانشجو در ایران مشغول به تحصیل بودند در حالی که هم اکنون سه میلیون و دویست هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند و در برههای از زمان ما بیش از چهار میلیون دانشجو داشتهایم.
وزیر علوم افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حتی یک مجله علمی پژوهشی معتبر در ایران وجود نداشت ولی هم اکنون بیش از ۴۰۰ مجله علمی پژوهشی ایران در نمایههای معتبر بین المللی نمایه شده اند و در سال گذشته بیش از ۷۸ هزار سند علمی توسط دانشمندان ایرانی در مجلات معتبر بین المللی منتشر شده است.
دکتر زلفی گل با اشاره به اینکه در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ دوره تحصیلی در مقطع دکترا در ایران وجود نداشت گفت :سالانه ۲۵ هزار دانشجوی دکترا در ایران پذیرش می شود و هم اکنون ۷۰ 1هزار دانشجوی دکترا و 7۰۰ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد در ایران مشغول به تحصیل هستند که عدد قابل توجهای است.
وی جایگاه علمی ایران را در دنیا بسیار ارزنده و ممتاز توصیف کرد و گفت: هم اکنون در دنیا جایگاه ۱۵ هستیم و در منطقه خود نیز با اختلاف فاحش نسبت به رتبه دوم، رتبه اول را در اختیار داریم.
در خاتمه این آیین که با حضور معاونان وزیر علوم، مدیرانکل ستادی وزارت و رئیس و مدیران سازمان امور دانشجویان برگزار شد از 6 دانشجوی نمونه بین المللی با اهدای لوح سپاس که به امضای رئیس جمهور رسیده بود، تجلیل شد.
شهزاده سید حسن نقوی از کشور پاکستان و دانشجوی رشته دکتری مدیریت دولتی از دانشگاه تهران، حسام السلامه از کشور سوریه و دانشجوی رشته دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین، مامادو فال از کشور سنگال و دانشجوی رشته کارشناسی ارشد ژئوفیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی و علوم پایه زنجان، بتول برکات از کشور لبنان و دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مرتضی محقی از کشور افغانستان و دانشجوی رشته دکتری حقوق خصوصی و نادیه عبدالکریم الکوله از کشور عراق و دانشجوی رشته کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه فردوسی مشهد در این آیین به عنوان دانشجوی نمونه مورد تجلیل قرار گرفتند.