رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: علاوه بر آموزش، باید توانمندسازی و مهارتآموزی دختران و زنان روستایی و عشایری اولویت ما در سازمان تات باشد و ما با جدیت آن را دنبال کنیم
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سید مجتبی خیامنکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، در مراسم گرامیداشت روز جهانی زن روستایی که با حضور سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سید حسن ربانی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، عباس پاپیزاده رئیس سازمان امور عشایر کشور، نعمتالله رضایی مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید و نمایندگان جامعه زنان روستایی وعشایری کشور برگزار شد، با بیان این که اولویت درجه یک کشور امنیت غذایی است، اظهار کرد: زنان روستایی و عشایری نقشآفرین در این عرصه هستند.
وی افزود: ما یک سرمایه ۶ میلیون نفری از نیروی انسانی فعال در حوزه بخش کشاورزی داریم که سرمایه بیبدیلی است که بخشی وظایف وزارت جهاد کشاورزی و بخش دیگر وظیفه دولت و سایر قوا است که بتوانند به شکل ویژه هدایت کنند.
خیامنکویی تصریح کرد: اکنون باید ارتقای سطح آموزش دختران روستایی را در دستور کار داشته باشیم، زیرا آینده بخش کشاورزی کشور در گرو دختران روستایی و عشایری است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۲ درصد از کل جمعیت کشور را زنان روستایی و عشایری تشکیل می دهند که ۶۰ درصد آنان جمعیت فعال بالای ۱۸ سال هستند.
وی افزود: در جهان ۴۰ درصد از نیروی کار در بخش کشاورزی فعال است که این رقم در کشور ما بیش از ۵۲ درصد و بیانگر نقش زنان در این حوزه است.
رئیس سازمان تات با بیان این که بهرهبرداران بخش کشاورزی ۵۲.۸ سال میانگین سنی دارند، تاکید کرد: با توجه به وجود ۴.۹ میلیون نفر بهرهبردار از هم اکنون باید به فکر تربیت کشاورزان باشیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد نظام بهرهبرداری کشاورزی کشور خرد و کمتر از ۲۰ درصد آن کلان است، عنوان کرد: جمعیت زنان روستایی ما در ۸۰ درصد نظامهای بهرهبرداری دخیل هستند و در کشاورزی خانوادگی نقشآفرینی دارند، بر این اساس ما نه فقط باید برای آینده نیروهای جایگزین داشته باشیم بلکه باید به فکر آینده بخش کشاورزی نیز باشیم.
خیام نکویی ادامه داد: در دو هفته گذشته ۴۲ هنرستان کشاورزی در سراسر کشور راهاندازی شد که ۶ مورد آنها مربوط به دختران است و به نظر میرسد باید این هنرستانها را گسترش بدهیم که این امر نیازمند حمایت دولت سیزدهم است.
وی در پایان اظهار داشت: علاوه بر آموزش، باید توانمندسازی و مهارتآموزی دختران و زنان روستایی و عشایری اولویت ما در سازمان تات باشد و با جدیت آن را دنبال کند.