دومین نشست بررسی چشمانداز تعاملات اقتصادی ایران و چین عصر روز سهشنبه ۲۶ مهر ماه سال جاری با حضور کارشناسان این حوزه در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، در این نشست که کارشناسانی از مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران نیز حضور داشتند، در امتداد مباحث مطروحه در نشست قبلی پیرامون نسبتشناسی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با یکدیگر، همکاریهای اقتصادی ایران و چین در افق تازه پیوستن جمهوری اسلامی ایران به این سازمان مورد بررسی قرار گرفت.
تعارض و تشابه منافع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با یکدیگر، مزایا و چالشهای عضویت ایران در این سازمان، ارزش افزوده این عضویت برای جمهوری اسلامی ایران و سازمان شانگهای، بررسی حوزههای سلامت و درمان به عنوان نخستین خط تعامل جمهوری اسلامی ایران با سازمان شانگهای و نیز بررسی دو حوزه انرژی و ترانزیت به عنوان مهمترین بسترهای همکاری با سازمان همکاری شانگهای از جمله محورهایی بود که در این نشست مطرح شد و کارشناسان درباره آن به بحث و تبادل نظر پرداختند.
بررسی مناسبات، تفاهمات و تهیه سندهای دوجانبه یا چند جانبه همکاری فیمابین ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در کنار موضوعات امنیتی، پیمانهای فراسرزمینی، قاچاق و... از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
در پایان این نشست نیز سیدجواد سادات فریزنی، معاون هماهنگی و برنامهریزی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم تهیه پیشنویسی از نخستین نتایج حاصل شده از موضوعات مطروحه در این دو نشست، اظهار داشت: هدف اصلی ما دستیابی به نقشه راه پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای است، از همینرو ضرورت دارد نتایج بررسیهای فعلی تا هفته آتی به صورت یک بسته پیشنهادی اولیه تهیه و ارایه شود.