معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ظهر روز سهشنبه 26 مهر با حضور در اختتامیه دوازدهمین همایش ملی نخبگان که در سالن اجلاس سران برگزار شد، از تخصیص 1000 مجوز استخدامی به نخبگان و تأیید 200 نخبه در کانونهای ارزیابی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابطعمومی سازمان اداری و استخدامی کشور لطیفی گفت: بر اساس پانزدهمین گزارش شاخصهای نوآوری جهانی که اخیراً منتشر شده است، رتبه ایران از 60 به 53 ارتقا پیدا کرده است. همچنین بر اساس رتبهبندیهای تولید علمی، رتبه ایران 15 است. اگر بخواهیم تحلیل بهرهورانه از شکاف بین این دو شاخص داشته باشم، باید بگویم بین آن چیزی که در حوزه علم تولید میشود و آن چیزی که در حوزه عمل به کار برده میشود، فاصله معناداری وجود دارد.
وی تأکید کرد: نظام اداره و حکمرانی کشور بدون نوآوری و خلاقیت و بدون استفاده از ظرفیت نخبگانی نمیتواند موفق باشد.
وی به اقدامات سازمان اداری و استخدامی کشور در راستای بهکارگیری نخبگان در نظام اداری اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته، رویکرد جدیدی را در سازمان اتخاذ کردیم؛ نشستهای متعددی با معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری داشتیم تا بتوانیم راه نخبگان برای ورود به دستگاههای اجرایی را هموار کنیم. نخبگان خیلی در چهارچوب قرار نمیگیرند و این در تضاد با نظام بروکراتیک است، برای حل این مسئله نیز باید از ظرفیت خود نخبگان کمک بگیریم.
نیازمند یک انقلاب اداری هستیم
لطیفی با اشاره به وجود نارضایتی از عملکرد دولت و طولانیبودن فرایندها در اداره کشور، تصریح کرد: دولت ماهیانه حدود 68هزار میلیارد تومان به 6 میلیون کارمند و بازنشسته 4 هزار و 700 دستگاه اجرایی حقوق پرداخت میکند. در همین حال از دولت و طولانیبودن فرایندهای اداره و خدمترسانی به مردم نارضایتی وجود دارد.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه دنیا بهسرعت در حال تغییر است، گفت: ما باید دولت را به مثابه یک پلتفرم ببینیم؛ دولت باید به اندازه یک آیکون روی گوشیهای تلفن همراه کوچک شود تا مردم بتوانند هر لحظه از 24 ساعت و 7 روز هفته که خواستند به خدمات دسترسی داشته باشند.
وی ادامه داد: ما نیازمند یک انقلاب اداری هستیم که بدون حضور و کمک نخبگان در «همه رشتهها»، صورت نخواهد گرفت چون مسئله حکمرانی اساساً یک مسئله تکرشتهای نیست. امروز نظام علمی، سیاسی و فرهنگی کشور نیازمند حضور نخبگان است.
بهکارگیری سرباز نخبگان را پیگیری میکنیم
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ضمن اشاره به تفاهمنامه سازمان اداری و استخدامی کشور و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، گفت: در این تفاهمنامه که 4 ماه از اجرای آن میگذرد، تلاش ما این است که امکان حضور نخبگان در فضای اداری و اجرایی کشور را تسهیل کنیم. در همین راستا به دنبال این هستیم که موضوع «سرباز نخبه» را جدیتر دنبال کنیم. همچنین از دستگاههای اجرایی خواستهایم تا «خانههای خلاق و نوآوری» ایجاد کنند تا در آن مسائل دستگاهها به کمک دانشگاهیان و نخبگان طرح و بررسی شود.
طراحی مجدد مشاغل برای نخبگان
لطیفی شعار سال را یک فرمان خواند و گفت: کارآفرینی بر اساس دانشبنیانبودن را وظیفه خود میدانیم. شورایعالی انقلاب فرهنگی تکلیف بهکارگیری نخبگان در دستگاههای اجرایی را برای سازمان اداری و استخدامی کشور تعیین کرده است و از طرفی میدانیم که انجام کارهای روتین برای نخبگان میتواند اذیتکننده باشد، بر این اساس، طراحی شغل متناسب با نخبگان و بهنوعی غنیسازی و توسعه شغلی عمودی و افقی در دستور کار سازمان اداری و استخدامی کشور است.
استخدام نخبگان در دستگاههای اجرایی از طریقی غیر از آزمون استخدامی برای اولین بار
وی از بهکارگیری نخبگان در دستگاههای اجرایی از طریقی که بنیاد ملی نخبگان و سازمان اداری و استخدامی کشور در خصوص آن به تفاهم رسیدهاند خبر داد و گفت: ورود پیمانی و رسمی به دستگاههای اجرایی از طریق آزمون استخدامی صورت میگیرد، اما بنیاد ملی نخبگان میتواند بهترینهای کشور را غربال و معرفی کند، بر همین اساس با همکاری بنیاد و برای اولین بار روندی آغاز شده است و نخبگان در سامانهای که بنیاد آماده کرده است ثبت نام و مدارک خود را بارگذاری کردهاند و 200 نفر از این افراد مورد تأیید کانونهای ارزیابی قرار گرفتهاند و برای بهکارگیری این افراد در دستگاهها در تلاش هستیم.
لطیفی در پایان تأکید کرد: این اتفاق برای اولین بار است که صورت میگیرد و در ابتدای راه با سختیهایی مواجه هستیم اما امیدواریم از ثمره حضور نخبگان و خلاقیت و تفکر واگرای آنان در دستگاههای اجرایی کمک بگیریم و طعم شیرین خدمت را به مردم بچشانیم.