رییس مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت امور اقتصادی و دارایی با ارائه گزارش ارزیابی شاخص های امنیت فنآوری اطلاعات ادارت کل استانی، از رو به رشد بودن و پیشرفت آنها در این ارتباط خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شادا، احمد تقوایی نجیب طی سخنانی در گردهمایی مدیران کل امور اقتصادی و دارایی استان های سراسر کشور، با اشاره به تدوین و ارائه گزارش آخرين وضعیت حوزه فنآوری اطلاعات ادارات کل استان های وزارت اقتصاد در سال ۱۴۰۰ توسط این مرکز گفت: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، ما هر شش ماه یک بار، این گزارش را با کمک مسئولان اطلاعات و فنآوری استانها تکمیل و ارائه می کنیم.
وی با تشریح اقدامات مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد طی شش ماه گذشته از جمله برگزاری چندین جلسه مجازی با مسئولان اطلاعات و فناوری اطلاعات استان ها و یک جلسه کشوری در همین ارتباط، عنوان کرد: مشابه جلسه حضوری کشوري، باید برای هر استان بصورت مجزا برگزار شود.
احمد تقوایی نجیب موضوع جلسات مجازی و حضوری مذکور را، بیان انتظارات مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد و تشریح و معرفی ۱۸ شاخصی عنوان کرد که از سوی نهاد ریاست جمهوری، بعنوان شاخص های اصلی امنیت فنآوری اطلاعات کشور معرفی شده است.
وی افزود: به غیر از این هم، تاکنون همواره ارتباط ما با مراکز استان ها به منظور مشاوره حضوری و تلفنی برای کسانی که سوالاتی داشته اند، برقرار بوده است.
رییس مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد در ادامه به ارائه گزارش نتیجه ارزیابی شاخص های ۱۸ گانه ابلاغی ریاست جمهوری پرداخت و با بیان اینکه اغلب استان های ما نسبت به دوره قبل، در پیاده سازی اکثر شاخص ها پیشرفت داشته اند، از رشد ۳۳ درصدی استان ها در "تدوین طرح مدیریت لاگ"، رشد ۵۱ درصدی شاخص "مستند سازی تمام دسترسی ها به دارایی های اطلاعاتی و رعایت اصل حداقل دسترسی" و تکمیل ۹۳ درصدی شاخص "عدم بهره گیری از شبکه وایرلس برای دسترسی به اطلاعات اداری" استان ها خبر داد.
وی با اعلام خبر تکمیل ۸۵ درصدی شاخص "مسدود سازی و مدیریت تمام ارتباطات راه دور" در ادارات کل استانی وزارت اقتصاد تصریح کرد: باید دسترسی از راه دور، به ویژه با توجه به تهدید هایی که از سمت نهاد های امنیتی هم در مورد آن هشدار داده می شود، به صفر برسد.تقوایی نجیب با تأکید بر اینکه، آسیب پذیری هر نقطه ای از شبکه استانی، به معنای آسیب پذیری همه وزارتخانه است، تصریح کرد: ما خودمان را مقید می دانیم که سطح بالای امنیت در همه جا تأمین شود.
وی اعلام کرد: مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد، با همکاری کمیته پدافند غیرعامل وزارتخانه برنامه ای را تدوین کرده است که بر مبنای آن، در شش ماهه دوم سال 1401، تیم های کارشناسی را به استانها اعزام می کنیم.
رییس مرکز فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد با بیان اینکه، قبلا مبنای ارزیابی عملکرد استان ها بر مبنای خود اظهاری نیرو های IT آنها بوده است، گفت: با هدف افزایش دقت ارزیابی مرکز و نیز برای اینکه مشاهده میدانی هم صورت بگیرد، تیم های کارشناسی که در سطح وزارتخانه، طرح امن سازی را پیاده کرده اند، جهت نظارت و ارزیابی به استان ها مراجعه می کنند و در همین راستا از مدیران کل استان ها درخواست می کنیم دستورات لازم به منظور اعمال نهایت همکاری با آنها را صادر کنند.
وی گفت: بر اساس ۷۰ شاخصی که تعیین کرده ایم، ارزیابی میدانی توسط تیم کارشناسی وزارتخانه صورت می گیرد و متناسب با مشاهدات، یک زمان بندی پیشنهادی ارائه می شود که نقاط ضعف باید بر اساس آن ارتقاء یابد.