رئيس سازمان برنامه و بودجه گفت: برنامههاي توسعه گذشته در حد ۲۵ تا ۳۰ درصد محقق شده است و اگر بخواهيم رشد ۸ درصدي در كشور محقق شود نياز به برنامهريزي و آمار متقن داريم.
به گزارش مركز اطلاعرساني، روابطعمومي و امور بينالملل سازمان برنامه و بودجه، دكتر ميركاظمي در مراسم گراميداشت روز آمار و برنامهريزي با عنوان حكمراني داده در نظام آماري نوين ضمن تجليل از فعالان حوزه آمار گفت: امروزه آمار از اهميت ويژهاي برخوردار است و برنامهريزي بدون اتكا به اطلاعات دقيق امكانپذير نيست.
وي با اشاره به اينكه اگر قرار باشد حركت مثبت و چشمنوازي در حوزههاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي كشور رخ دهد نياز به اطلاعات صحيح دارد افزود: پايه اطلاعات آمار است و آمار درست، تحليل درست و نتيجهگيري درست راهگشاي مشكلات كشور خواهد بود.
معاون رئيسجمهور با بيان اينكه حوزههاي برنامهريزي نيازمند اطلاعات آماري است تصريح كرد: تصميم درست متكي بر تحليل درست و تحليل درست متكي به آمار صحيح است.
رئيس سازمان برنامه و بودجه نقش مركز آمار را در تدوين بودجه و برنامه هفتم مهم دانست و گفت: وقتي مركز آمار براي تدوين بودجه دعوت شد برخي از همكاران با تعجب پرسيدند مركز آمار براي چه دعوت شده است؟ جواب اين بود كه حتماً بايد مركز آمار باشد مگر ميشود برنامهريزياي انجام داد كه در آن، مركز آمار نقشي نداشته باشد.
وي افزود: مركز آمار ميتواند از عملكرد گذشته، وضعيت دقيقي را ترسيم كند اينكه كجا نقاط ضعف و كجا نقاط قوت بوده و كجا بايد تقويت شود در تدوين بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم بسيار كمككننده است و اين اطلاعات اگر در كنار آمايش سرزمين قرار گير بسيار مؤثر خواهد بود.
ميركاظمي ادامه داد: برنامههاي توسعه گذشته در حد ۲۵ تا ۳۰ درصد محقق شده است و اگر بخواهيم رشد ۸ درصدي در كشور محقق شود نياز به برنامهريزي و آمار متقن داريم.
وي با بيان اينكه آمار بايد اساس كار برنامهريزي شود ادامه داد: در برنامههاي ۵ساله نقش مركز آمار و نقش گزارشهاي آماري و تحليلهاي استاني كمككننده است تا جلوي انحرافات برنامه گرفته شود.
معاون رئيسجمهور با بيان اينكه منابع بايد به حوزههايي اختصاص داده شود كه منجر به توليد ارزشافزوده شود گفت: در جاهايي از كشور سرمايهگذاري بسيار زيادي شده؛ ولي منجر به ارزشافزوده نشده است علت آن است كه تحليلهاي درستي براي سرمايهگذاران داده نشده و در برخي مواقع بيشتر از ده برابر نياز كشور ظرفيت ايجاد شده است.
ميركاظمي اضافه كرد: گزارشهاي درست و دقيق از عملكرد سرمايهگذاريها در اختيار برنامهريزان ملي و استاني قرار داده شود تا اتلاف منابع صورت نگيرد.
وي جهتگيري سرمايهگذاريها را بسيار مهم دانست و گفت: اينكه تحليل شود منابع در گذشته كجا صرف شده و چه دستاوردي داشته مهم است تا جلوي تكرار اشتباهات گذشته گرفته شود.
رئيس سازمان برنامه بودجه با اشاره به اينكه بدون آمار نميتوان برنامهريزي دقيقي داشت افزود: برنامهريزان ملي و استاني اطلاعات آماري را مرتب در اختيار داشته باشند و با تحليلهاي آماري مأنوس شوند.
معاون رئيسجمهور با اشاره به اينكه مديران و برنامهريزان در تاريكي حركت نكنند افزود: با چراغ آمار و تحليل دادههاي درست ميتوان سرمايهگذاران را راهنمايي و مديران دولتي و بخش خصوصي را هدايت كرد.
رئيس سازمان برنامه بودجه با ترسيم برنامههاي اقتصادي دولت گفت: آن چيزي كه بهعنوان محور اقتصادي در سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده و در سال ۱۴۰۲ هم ادامه خواهد داشت بحث ثبات اقتصادي، رشد اقتصادي، اشتغال و توجه به سرمايهگذاري است.
وي با اشاره به ميزان بالاي نقدينگي در كشور گفت: هدايت نقدينگي موجود به سمت سرمايهگذاري ضروري است و در همين راستا با همكاري بين سازمان برنامه و بودجه، وزارت نفت و با حمايت معاون اول رئيسجمهور كنسرسيوم سرمايهگذاري داخلي در بخش نفت و گاز تشكيل شده كه اين كنسرسيوم، ۲۷ ميليارد دلار سرمايهگذاري در بخش نفت و گاز انجام ميدهد و اين سرمايهگذاري بايد به بيش از ۸۰ ميليارد دلار برسد.
معاون رئيسجمهور با تأكيد بر اينكه بايد از بودجهمحوري به سمت برنامهمحوري حركت كرد اضافه كرد: مديران بيش از ۵۰ درصد وقت خود را براي برنامهريزي بگذارند و اگر بخواهيم به اين سمت برويم نياز به اطلاعات و هدايتهاي درست داريم.
ميركاظمي با بيان اينكه ارائه آمار بايد متقن و بهروز باشد گفت: اولين اصل در ارائه آمار شفاف بودن آن است آمار و اطلاعات نبايد دوپهلو باشد و براي تصميمگيرنده روشن ارائه شود.
رئيس سازمان برنامه بودجه با بيان اينكه حركت از آمارگيري سنتي به سمت آمارگيري ثبتي مبنا آغاز شده است ادامه داد: لازمه تكميل آمارگيري به روش ثبتي مبنا اين است كه سامانهها يكپارچه شود.
معاون رئيسجمهور با اشاره به اينكه آمارگيري ثبتي مبنا بسيار ضروري است اضافه كرد: در اين روش هزينهها كاهش پيدا ميكند و سرعت ارائه خدمات افزايش پيدا ميكند.
گفتني است در ابتداي اين مراسم حسينزاده رئيس مركز آمار ضمن ارائه گزارشي از عملكرد مركز آمار گفت: دادهها دارايي ارزشمند سازمانها و دولت هستند و هر دولتي و سازماني به نحو شايسته از داده استفاده كند موفقيت بيشتري در مديريت خواهد داشت.
حسينزاده با بيان اينكه توليد آمار در سالهاي اخير به شيوههاي نوين انجام شده است افزود: سرشماري ثبتي مبنا در همين راستا است و اين پروژه ملي نيازمند همكاري حاكميت، همت و عزم ملي است.