وزیر آموزش و پرورش در اختتامیه کنگره قرآنی بخش دختران اظهار کرد: سواد قرآنی چند بعدی است و زمانی موثر است که بر زندگی دیگران نیز تاثیر بگذارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت آموزش و پرورش، یوسف نوری در اختتامیه کنگره قرآنی بخش دختران که در استان گلستان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشآموز به ویژه دانشآموزان شهید حادثه شاهچراغ بیان کرد: در حکمرانی آموزشی تفکر خلاق فهم آیات قرآن، نیروی پیشبرنده است و همین تفکر و ویژگی مسبب طرح مسائل جدید میشود؛ اما مشروط بر اینکه مفسر مرزهای مفهومی تحلیل خلاق و خیالات توهمی را باز شناسد.
وی ادامه داد: اوج تحیل قرآن را در تفسیر علامه طباطبایی در مییابیم که که با نگاه شبکهای به مفاهیم این کتاب مقدس نگاه میکند؛ در نگاه امروزی تعارضات با دیدگاه شبکهای برای یک فرد دانشپژوه به کلی از بین میرود و این نگاه در راستای تربیت است.
وزیر آموزش و پرورش به اهمیت سواد قرآنی اشاره و بیان کرد: ۴۳ نوع سواد داریم که یکی از آن ها سواد قرآنی است و نباید صرفا نگاه اسمی به آن شود به این ترتیب که دانشآموز قرآن را برای شرکت در امتحان بیاموزد که در این صورت نگاه ظاهری به آن داشتیم.
نوری افزود: در لایههای عمیقتر سواد قرآنی، آن را میخوانی و میفهمیم و لایه بعد، بعد عملکردی است که علاوه بر خواندن و فهم آن در عملکرد متخلق به آداب آن میشویم.
وی به لایههای بعدی سواد قرآنی اشاره و گفت: گاهی از سطوح یاد شده فراتر رفته و به لایه عالی میرسیم که یعنی فرد علاوه بر آموزش کار عملی دارد و به مسئولیتهای اجتماعی عمل میکند مانند فعالیتهایی که خیرین در مناطق محروم دارند، مهندسان، پزشکان و حتی دانشآموزان سمپاد که برای کمک به مناطق محروم میروند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: سواد قرآنی زمانی ظهور و بروز میکند که علاوه بر خود به دیگران هم کمک برسانیم و از این آموزهها بهره بگیریم.
نوری همچنین به اهمیت توانمندسازی معلمان با روشهای نوین تاکید و اظهار کرد: این روشها فراتر از دیدگاه شخصی، باید برای دانشآموزان هم مفید باشد.
وی تاکید کرد: کلاسها باید مهارتمحور و کاربردی باشد و معلم تسهیل گر این فرآیند است؛ البته این مهارتآموزی فقط به منزله داشتن شغل نیست بلکه به عنوان آموزش مهارتهای پایه مانند مهارت نه گفتن، تعامل با دیگران و ... مدنظر است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اینکه میگویند بزرگسالان کار تیمی را به خوبی انجام نمیدهند، به این دلیل است که در دوره آموزش و پرورش عمومی مهارت تعامل با دیگران را آموزش ندیدند و اگر این مراحل مهارت بشناسانیم، مهارت را انتقال و دانشآموز را در مقابل فرصتهای یادگیری قرار دهیم؛ دانشآموزان مهارتهای لازم را کسب میکنند و در این صورت مسئولیت اجتماعی را انجام میدهند.
نوری اضافه کرد: اگر بتوانیم آنطور که در این کنگره مفاهیم قرآنی استخراج شد؛ همین روش را ادامه دهیم به نتیجه میرسیم؛ همواره زمانی که از راهکار دیگران بهره گرفتیم؛ ضربه خوردیم چون راهکار دیگران برای بوم و زیستبوم آنها طراحی شده بود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بنا برآیات قرآنی معجزات هم متناسب با شرایط نازل میشده است، بیان کرد: بر همین اساس از کتاب قرآن و راهکار قرآنی برای نظام تعلیم و تربیت و پیشبرد مسیر زندگی بهره میگیریم و هیچ شکی در آثار تربیتی آن نیست؛ در تمام گرفتاری ها توصیه شده است که به آن رجوع کنیم.
وی اظهار کرد: همانطور که سیاست دولت مردمیسازی است توصیه میکنیم که جلسات خانگی قرآنی برگزار و به این ترتیب قرآن در ارکان زندگی مردم وارد شود.