رئيس امور اقتصاد كلان سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: بايد شفاف بگوييم كه در حوزه انرژي با فرض ادامه وضع كنوني مصرف، از كشور صادركننده به كشور واردكننده تبديل خواهيم شد. از اين رو، بهينهسازي مصرف انرژي در كشور، يك ضرورت است.
به گزارش مركز اطلاعرساني، روابط عمومي و امور بينالملل سازمان برنامه و بودجه كشور، «محمد جعفري»، رئيس امور اقتصاد كلان سازمان برنامه و بودجه كشور، اين مطلب را در نود و هشتمين نشست علمي تخصصي مركز پژوهشهاي توسعه و آيندهنگري بيان كرد.
جعفري با اشاره به شرايط حساس كشور و جنگ تركيبي دشمن عليه ملت ايران و لزوم پيگيري كارهاي اصلي در كشور گفت: بيترديد مدل حكمراني در كشور دچار دشواري و پيچيدگي شده است و بايد در اين شرايط با دقت بالا تصميمگيري كنيم.
وي ادامه داد: اگرچه دوران كرونا مصرف انرژي را كاهش داده بود، اما بعد از اين دوران با افزايش مصرف مواجه هستيم و بهينه نبودن صنعت هم همچنان در افزايش مصرف انرژي تأثيرگذار است. پس بايد به صورت شفاف بگوييم كه در حوزه انرژي با فرض ادامه وضع كنوني، از كشوري صادركننده به كشوري واردكننده تبديل خواهيم شد.
رئيس امور اقتصاد كلان سازمان برنامه و بودجه كشور در ادامه بهبود وضعيت مصرف سوخت در خودروهاي توليد داخل را مطالبه عمومي دانست و گفت: در مصرف مرسوم انرژي، نبايد افزايش قيمت داشته باشيم. ولي در عين حال بايد به مصرفهاي بي رويه دقت كنيم و از سوي ديگر با ابزار تكنولوژي، مصرف سوخت را كنترل كنيم.
جعفري افزود: بر اساس دادههاي موجود، دهكها خيلي به هم نزديك شدهاند و اين مطلب بايد مدنظر هرگونه سياستگذاري قرار گيرد. ضريب جيني كاهش پيدا كرده است، اما اين كاهش ضريب جيني ميتواند به معناي فشردگي اقتصاد باشد.
اين گزارش ميافزايد: در ادامه اين نشست، دكتر «سياب مميپور»، عضو هيئت علمي گروه اقتصاد انرژي و منابع دانشگاه خوارزمي؛ دكتر «محمد صيادي»، عضو هيئت علمي دانشگاه و پژوهشگر حوزه اقتصاد انرژي و منابع و «همت قليزاده»، كارشناس حوزه اقتصاد انرژي سازمان برنامه و بودجه كشور، سخنراني كردند.