با عنایت به اهمیت مصوبه 843 شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی و آثار و تبعات اجتماعی و اقتصادی آن، نشستی با هدف بررسی ابعاد این مصوبه و اصلاحیههای بعدی آن از منظر عدالت آموزشی و قانونی، در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، در این نشست نمایندگانی از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستاد تحول علوم انسانی و جمعی از صاحبنظران از دانشگاه امام صادق(ع) و شبکه مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت حضور داشتند.
در ابتدای این نشست، دکتر هوشنگی، مشاور مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری ضمن خیرمقدم به حاضران، اظهار کرد: مرکز بررسیهای استراتژیک درصدد است طی جلساتی به ابعاد نحوه پذیرش و سنجش متقاضیان ورود به آموزش عالی بپردازد تا گام مؤثری در اعتلای نظام آموزشی کشور برداشته شود، از اینرو این نشست را تشکیل دادهایم تا به بحث و تبادل نظر در این رابطه بپردازیم.
در ادامه نشست حاضران ضمن اشاره به تعارضهای قانونی پیرامون مصوبه 843 شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از بیان دلایل خود به بحث و تبادل نظر در خصوص شیوه پذیرش و سنجش متقاضیان ورود به نظام آموزش عالی پرداختند.
حاضران در این نشست، آزمونزدگی دانشآموزان، عدم تاثیر در هزینههای خانوادهها در تهیه اقلام کمک آموزشی، افزایش استرس دانشآموزان، افزایش تبعیض در پذیرش و سنجش متقاضیان و... را از جمله عواقب فعلی قوانین و مصوبات کنونی پذیرش دانشجو قلمداد کردند و بر توجه به همه ابعاد به خصوص تحقق عدالت آموزشی، شمولیت جامعه هدف، آماده بودن زیرساختهای اجرا در تصویب یا اصلاح هرگونه قانون یا مصوبهای در این خصوص تاکید کردند.