در جریان سفر یک روزه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به استان لرستان، به منظور نظارت های میدانی بر عملکرد محیط زیست استانها، اولین مرکز مانیتورینگ و پایش برخط (آنلاین) مناطق حفاظت شده و تالاب های این استان به بهره برداری رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان، سلاجقه معاون رئیس جهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تنوع زیستی غنی و وضعیت ویژه زیست محیطی استان لرستان از لحاظ پوشش گیاهی و جانوری گفت: با اجرای طرح جامع پایش آنلاین مناطق چهارگانه شرایط برای شکارچیان و متخلفین زیست محیطی بسیار سخت خواهد بود و امیدواریم این طرح گام موثری برای حفاظت و پاسداری از تنوع زیستی غنی استان لرستان باشد.
وی افزود : مردم منطقه با طبیعت و محیط زیست پیرامون خودشون انس دارند و از ما انتظار و مطالبه دارند که برای جلوگیری از تخریب و نابودی مناطق طبیعی اقدامات عملی و مفیدی انجام دهیم که این اجرای اینگونه طرحها که طرحهای الگو و جامعی هست ، دستاورد بسیار ارزنده ای خواهد بود و اقدام مفیدی در راستای مطالبات برحق مردم منطقه خواهد بود.
در ادامه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان در آئین بهره برداری از این مرکز مانیتورینگ و پایش برخط (آنلاین) مناطق حفاظت شده و تالاب های لرستان گفت: امروزه فناوری های نوین حفاظتی جایگاه ویژه ای در حفاظت از عرصه های زیست محیطی دارد و به همین منظور در سال جاری این اداره کل اقدام به ایجاد يك سيستم پايش تصويري در اکثر مناطق تحت مديريت محيط زيست لرستان از جمله مناطق حفاظت شده و تالابها نموده است.
سالاروند اظهار داشت: در فاز نخست این طرح در 12 ایستگاه این سیستم نصب شده است که شامل دو منطقه حفاظت شده سفید کوه خرم آباد و اشترانکوه دورود، پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا، تالاب های 11 گانه پلدختر و تالاب بیشه دالان بروجرد و منطقه شکار و صید ممنوع چهارشاخ گرین در حال اجرا می باشد. این سیستم از دوربین با قابلیت زوم 35 ایکس و چرخش 360 درجه و کیفیت تصویر بالا و قابلیت ذخیره تصاویر برخوردار می باشد.
وی بیان داشت: ۳22 هزار هکتار منطقه حفاظت شده، پناهگاه حیات وحش و اثر طبیعی ملی، تحت پوشش اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان قرار دارد که به علت کمبود محیط بان استفاده از تکنولوژی های نوین برای حفاظت از این مناطق امری ضروری است.
با بهره برداری از سیستم پایش تصویری هوشمند که برای اجرای فاز نخست آن حدود ده میلیارد ریال هزینه شده است از این پس می توان بیشتر مناطق تحت مدیریت به صورت آنلاین و برخط پایش و مدیریت کرد.