نخستین رویداد از سلسله رویدادهای دادهورزی شهید حسن باقری با هدف «افزایش توانمندی دادهپردازی کارکنان و مدیران دولتی»، «شناسایی همکاران توانمند در حوزه دادهپردازی» و «توسعه حکمرانی بر داده و حکمرانی با داده در دستگاههای اجرایی کشور» از 8 تا 30 آذرماه در دو مرحله برخط و حضوری برگزار میشود.
به گزارش روابطعمومی سازمان اداری و استخدامی کشور، مهندس محمدرضا ترکی؛ مدیرکل دفتر توسعه حکمرانی دادهمبنای این سازمان با اشاره به اهمیت موضوع توسعه حکمرانی داده مبنا در نظام ادرای کشور، گفت: حکمرانی داده فرایندی است برای اطمینان از در دسترسبودن دادههای دقیق، باکیفیت و یکپارچه که بر اساس استانداردها و سیاستهای داخلی سازمان، استفاده از دادهها و توزیع آن را کنترل کرده و زمینه تصمیمسازی صحیح و کارا را فراهم می آورد.
وی ادامه داد: بدون حکمرانی داده موثر، دقت گزارشدهی سازمانی، برنامههای تحلیلی و تصمیمگیری در عرصه نظام اداری با چالش های جدی مواجه خواهد بود.
ترکی حکمرانی بر دادهها را مقدمهای بر حکمرانی با دادهها دانست و گفت: اگر بتوانیم دادههای دقیق، درست و با کیفیت را در زمان درست و از مسیر درست به فرد مناسب برسانیم، خواهیم توانست به تصمیمگیریهای بهتری در نظام اداری دست یابیم. از این رو، سازمان اداری استخدامی کشور، با رویکردی نوین در حکمرانی بخش عمومی کشور و در راستای تقویت بعد اداری این سازمان، دفتر توسعه حکمرانی دادهمبنا راتاسیس کرده است.
وی اضافه کرد: دفتر توسعه حکمرانی دادهمبنا یکی از ماموریتهای اصلی خود را شناسایی و ایجاد ارتباط با شبکه دادهورزان کشور میداند. این ماموریت، یک رویکرد بینرشتهای و میانبخشی دارد و به این معناست که هر فردی که بتواند در حوزه حکمرانی بر داده یا حکمرانی با داده یاریگر نظام اداری کشور باشد، فارغ از اینکه در کدام بخش از کشور فعالیت میکند، اعم از نظام اداری، بخش خصوصی، دانشگاه یا هر بخش دیگر، جزو شبکه تعاملی این دفتر محسوب میشود. بر همین اساس، دفترتوسعه حکمرانی دادهمبنا سلسله رویدادهایی را با عنوان سلسله رویدادهای دادهورزی شهید حسن باقری برگزارمیکند.
ترکی اهداف اصلی از برگزاری این سلسله رویدادها را «شناسایی افراد فعال در عرصه دادهورزی کشور و تشکیل شبکه تحلیلگران داده سازمان اداری و استخدامی کشور»، «استفاده از ظرفیت این افراد در جهت پیشبرد اهداف و ماموریتهای سازمان اداری و استخدامی کشور»، «استفاده از این ظرفیت برای شناسایی عارضهها و نارساییهای عملکردی بخش عمومی کشور با تحلیل دادههای دراختیار»، «شناسایی ایدههای عملیاتی در رفع عوارض شناساییشده و استفاده از ظرفیت نخبگان و شرکتهای دانشبنیان»، « ایجاد فرهنگ تصمیمگیری مبتنی بر داده در بخش عمومی کشور»، «ظرفیتسازی در حوزه تربیت متخصصان علم داده به منظور بهرهگیری از آنان در بخش عمومی کشور»، «شناسایی نقاط قوت و ضعف بخش عمومی در حوزه حکمرانی داده» و «شناسایی نیازهای نوظهور دولتی مورد نیاز» عنوان کرد.
مدیرکل دفتر توسعه حکمرانی دادهمبنای سازمان اداری و استخدامی کشور خبر داد: اولین رویداد از سلسله رویدادهای دادهورزی شهید حسن باقری، ویژه کارمندان نظام اداری کشور است که در دو مرحله مجازی و حضوری برگزار میشود.
وی افزود: مرحله برخط شامل 20 سوال چهارگزینهای و 1 سوال تحلیلی-تشریحی است. سوالات چهارگزینهای ابزاری برای ارزیابی آشنایی شرکتکنندگان با مفاهیم اولیه اکسل و پایگاه داده هستند و نمره سوالات چهارگزینهای در فرآیند برگزیدگی افراد موثر است.20 نفر برتری که در این مرحله بتوانند تحلیل بهتر، جامعتر و خلاقانهتری ارائه دهند به مرحله حضوری رویداد اول در دی ماه، فراخوانده میشوند. مرحله حضوری رویداد اول، شامل کارگاههای آموزشی دادهورزی و مسابقات تیمی دادهورزی خواهد بود. سپس، افرادی که در مرحله حضوری بتوانند به مهارت های لازم دست یابند، علاوه بر بهره مندی از جوایز ارزنده، امکان حضور و همکاری در سازمان اداری و استخدامی کشور را خواهند داشت. همچنین جوایزی برای افراد برتر در مرحله حضوری رویداد اول در نظر گرفته شده است.
ترکی در توضیح علت نامگذاری این سلسله رویدادها به نام شهید حسن باقری گفت: شهید حسن باقری اولین کسی بود که در دوران بحرانی دفاع مقدس برای اولین بار، از طریق مصاحبه با رزمندگان و بررسی میدانی، با جمعآوری و تحلیل دادههای موجود توانست کالک منطقه جنگی را رسم و اطلاعات نظامی موجود را ساماندهی کند. به این ترتیب میتوان شهید حسن باقری را به عنوان اولین شخصی که در دوران دفاع مقدس به دادهورزی روی آورد برشمرد.
مدیرکل دفتر توسعه حکمرانی دادهمبنای سازمان اداری و استخدامی کشور در پایان خاطرنشان کرد: رویدادهای بعدی سلسله رویدادهای دادهورزی شهید حسن باقری، به صورت عمومی برگزار خواهد شد و افراد خارج از دستگاه های دولتی نیز امکان شرکت در این رویدادها را خواهند داشت و دفتر توسعه حکمرانی دادهمبنا ماموریت خود در این حوزه را علاوه بر شناسایی شبکه افراد فعال در حوزه دادهورزی، ترویج گفتمان حکمرانی داده محور و کمک به تصمیمسازی در عرصه حکمرانی نیز میداند.