مدیر عامل سازمان حسابرسی در مراسم گرامیداشت روز حسابدار که با عنوان جایگاه حسابداری در عدالت اقتصادی در وزارت اقتصاد برگزار شد، با اشاره به اینکه عدم رعایت اصول حسابداری و حسابرسی در سطح بنگاهها و حتی دولت منجر به بی نظمی و در نهایت بی عدالتی خواهدشد، افزود: اگر حسابداری درستی نداشته باشیم حکمرانی درستی نیز نخواهیم داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شادا، بزرگ اصل در ادامه و با اشاره به اینکه امسال نامگذاری روز حسابدار با عنوان عدالت همراه شده است، افزود: موضوع عدالت هم مهم و هم چالش برانگیز است و در قرآن نیز موضوع عدل و اجرای عدالت به کرات مورد تاکید قرار گرفته است.
مدیر عامل سازمان حسابرسی گفت: در خصوص عدل تعاریف متفاوتی ارایه شده است اما بر اساس تعریفی که استاد شهید مطهری از عدل ارایه کرده است، و مربوط به عدالت اجتماعی است می توان گفت : عدل به معنای برخورداری افراد از حقوق خود در جامعه است و هر کسی متناسب با مشارکتی که در جامه دارد بتواند از حق خود برخوردار شود .
بزرگ اصل افزود: از این منظر می توان مفهوم عدل را با رشته حسابداری عجین دانست و یکی از معانی عدالت فیرنس Fairness است که در حسابداری این واژه سابقه بسیاری طولانی دارد و از معانی عدالت نیز به شمار می رود.وی درادامه با تاکید بر اهمیت دو مفهوم ترو اند فیر به معنای حقیقت وعدالت در حسابداری گفت: در رشته حسابداری باید صورتهای مالی را به گونه ای تنظیم کنیم که تصویری حقیقی و عادلانه از عملکردها ارایه شود .
وی با اشاره به اینکه یکی از پایه های اصلی و بنیادین رشته حسابداری عدالت است افزود: یکی دیگر از معانی عدل نظم است و بدون عمل حسابداری امکان ایجاد نظم و حتی مشارکت در یک جامعه وجود نخواهد داشت.
مدیر عامل سازمان حسابرسی افزود: اگر بیشتر پرونده های دادگاهی و دعاوی مختلف را بررسی کنید می بینید که یکی از مسایل اصلی عدم رعایت اصول حسابرسی است .
وی در پایان با تاکید بر اینکه عدم رعایت اصول حسابداری و حسابرسی در سطح بنگاه ها و حتی دولت منجر به بی نظمی و در نهایت بی عدالتی خواهدشد، افزود: اگر حسابداری درستی نداشته باشیم حکمرانی درستی نیز نخواهیم داشت.