معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: هرچند کشور ایران در تولید علم در منطقه و جهان رتبه خوبی دارد اما متاسفانه در حوزه نوآوری رشد مطلوبی نداریم و فعالیت اعضای هیات علمی در زمینه فناوری پایین است.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه سمنان، دکتر علی خیرالدین در آئین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه سمنان که به صورت مجازی در این مراسم حضور داشت، گفت: کشور ایران از نظر تولید علم در منطقه رتبه اول و در جهان رتبه 15 رادارد اما در حوزه نوآوری متاسفانه رشد مطلوبی نداشتیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، افزود: حدود 80 درصد فناوریهای نوین نمیتوانند به بازار برسند.
خیرالدین به مشکلات موجود در این زمینه اشاره کرد و افزود: عدم تجهیز آزمایشگاهها، توجه نداشتن به نیاز بازار، نمود دیر هنگام شرکتها، نبود استانداردهای پشتیبان، تحریمها، سیاستهای دولت و تامین منابع مالی ار جمله این مشکلات است.
وی فقدان انگیزه در اعضای هیات علمی در راستای تجاری سازی، شناخت نداشتن نیازهای صنعت و جامعه، آموزش ندیدن فارغالتحصیلان و اعضای هیات علمی در زمینه ورود به بازار و کار آفرینی را از دیگر مشکلات برشمرد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم تاکید کرد: باید ماموریت دانشگاهها را تغییر داد و اولویتهای پژوهشی و فناوری را مشخص کرد، در غیر اینصورت دانشگاهها با مشکل مواجه خواهند شد.
خیرالدین به نقش ضعیف دانشگاهها در حل مشکلات جامعه اشاره کرد و گفت: باید سهم دانشگاهها را در حل مشکلات جامعه افزایش داد.
وی به سهم پایین تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی اشاره کرد و گفت: کل تحقیق و توسعه کشور سه هزار میلیارد تومان است و برای تحقیق و توسعه سرمایهگذاری نشده است و سهم تولید ناخالص داخلی در حال حاضر زیر نیم درصد است و جدی گرفته نمیشود.معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تقویت خدمات تجاریسازی در مراکز فناوری و نوآوری، تنوع بخشی به مبادی تامین مالی، اصلاح نظام قانونگذاری، استفاده از ظرفیت کارگزاریهای تخصصی برای کمک به اعضای هیات علمی در ورود به مرحله تجاریسازی را بسیار مهم برشمرد .
خیرالدین، فناوری و نوآوری را یک ضرورت دانست و گفت: متاسفانه در حال حاضر تنها 10درصد اعضای هیات علمی وارد حوزه فناوری شدهاند که باید برای گسترش این عدد کمک کرد.
وی به فعالیت 51 پارک علم و فناوری و ایجاد 900 شرکت دانش بنیان نوع سه در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هشت هزار و 735 شرکت دانش بنیان در کشور فعال است که تا چشمانداز مورد نظر فاصله داریم.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم از تدوین 60 پایه تشویقی علاوه بر افزایش حقوق در وزارت علوم برای فرهنگسازی و فعال شدن اعضای هیات علمی و پژوهشگران در زمینه نوآوری اشاره کرد و افزود: این پایههای تشویقی به دانشگاهها ابلاغ شده است .