طی مراسمی با حضور رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و استاندار خراسان رضوی، دو سند "الگوی کشت استان خراسان رضوی" و "برنامه آموزشی و ترویجی کشت" در مشهد رونمایی شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت جهاد کشاورزی سید مجتبی خیامنکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ظهر روز یکشنبه ۱۸ دیماه ۱۴۰۱ در مراسم رونمایی از سند الگوی کشت خراسان رضوی گفت: "امنیت غذایی" مساله اولویتدار و رونمایی از سند الگوی کشت اولویت درجه یک کشور است و مقام معظم رهبری بسیار بر آن تاکید داشتند.
وی افزود: موضوع امنیت غذایی در آمریکا مقدم بر امنیت ملی است، چون غذا را نوعی سلاح و ابزار برای مدیریت کشورها میدانند و سالهاست از این روش استفاده میکنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد : در گذشته واردات بیرویه و اقتصاد متکی به نفت از اشتباهاتی بود که باعث شد تولید غذا به حاشیه برود، لذا الگوی کشت از مسایلی است که تردیدی در اجرای آن نیست.
وی افزود: مقام معظم رهبری در برنامه هفتم توسعه، سه عنصر را در سیاستهای ابلاغی مورد تاکید قرار دادهاند که یکی از آنها الگوی کشت است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که حاکمیت و اقتدار غذایی، یکی از مطالبات مقام معظم رهبری از ما است که با تولید مازاد بر نیاز، میسر میشود، افزود: این انتطار رهبری از راه پیادهسازی نظام نوآوری امکانپذیر میشود؛ به این معنا که همه بازیگران در امنیت غذایی نقشآفرینی کنند و با مشخص شدن وظایفها، افراد و نهادها بر طبق آن ایفای نقش کنند.
وی با اشاره به اینکه آینده کشور ما در گرو امنیت غذایی است، اظهار کرد: نمیتوان مدعی استقلال سیاسی بود، اما استقلال غذایی نداشت. اگر به مفهوم واقعی کلمه خواهان استقلال هستیم، باید استقلال غذایی داشته باشیم.
به گفته این مقام مسوول، داشتن الگوی کشت به شرط استفاده از دانش و فناوری، باعث صرفهجویی سالانه سه میلیارد مترمکعب آب میشود.
وی افزود: اگر همه پای کار باشند در پایان دوره اول ریاست جمهوری میتوانیم الگوی کشت را تا بیش از ۹۰ درصد در استان عملی کنیم و از آنجا که یکی از چالشهای عمده ما در کشاورزی، نداشتن آمار متقن و دقیق است، با اجرای الگوی کشت، تمام آمار و اطلاعات سطح زیرکشت با دقت بسیار به دست میآید که میتوان آن را مبنای برنامهریزی کرد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با ابراز تاسف از نداشتن الگوی مصرف مناسب، گفت: آمار دورریزی مواد غذایی به همراه ضایعات بخش کشاورزی از مزرعه تا خانه، رقم بالایی است؛ لذا باید علاوه بر رعایت الگوی مصرف، میزان تولید در واحد سطح را به رقم قابل قبولی که ظرفیت تولیدی است، برسانیم.