رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: استفاده از فناوریهای نوین آموزشی در مدارس جدید با کمک شرکتهای دانشبنیان و بهرهگیری از هوش مصنوعی در بخشهای زیرساختی و آموزشی و محتوایی، مدارسِ آینده را به مدرسههایی روزآمد تبدیل میکند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت آموزشوپرورش، حمیدرضا خانمحمدی در نخستین رویداد ملی مدارس آینده گفت: ضرورت به روز بودن مدارس در همه ابعاد اعم از ساختار سازهای و معماری و زیرساختهای آموزشی امری مهم و اولویتدار است که باید مطابق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برای مدارس آینده مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: مدارس باید در مسیر استفاده از فناوریهای نوین آموزشی و کمکآموزشی و بهرهگیری از هوش مصنوعی در مسائل مختلف سازهای و محتوایی به روز شوند تا برای نسل جدیدِ دانشآموزان و دوره فراگیری مدارس آینده باید با رویکردی آیندهنگرانه ایجاد شوند. ضمن اینکه در عرصه مدرسهسازی باید افزایش تعداد مجتمعهای آموزشی جدی گرفته شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه توجه به ماهیتِ اجتماعی و فراتحصیلی مدرسه در مدارس آینده باید مورد توجه قرار داشته باشد، خاطرنشان کرد: مدارس نباید صرفا به آموزش سرفصلهای درسی در کلاسها محدود باشند. بر همین اساس ارتقاء هویتی مدارس از محیطهای صِرف درسآموزی به فضاهای جامعهمحور یک ضرورت است و جریان آموزش در مدارس باید به مبانی هویتساز اجتماعی و اولویتهای جامعه متصل باشد.
خانمحمدی مدارسِ پویا و روزآمد را پلههای اولیه تحقق اهداف مسیر توسعه ایران اسلامی عنوان کرد و گفت: نگرش مقام معظم رهبری(مدظله العالي) به فعالیتهای دانشبنیان باید در مدارس تقویت شود. بنابراین مدارس آینده نباید از عرصههای نوین فناوری مانند هوش مصنوعی، شبیهسازها و متاورس در حوزه آموزش غافل شوند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با تاکید بر اینکه نسلِ جدید دانشآموزان باید در مدارسِ همتراز با عصر خودشان تحصیل کنند، اظهار کرد: ایجاد فضاهای تفریحی، ورزشی و مکمل مانند زمین بازی، اتاق نمایش، زمین ورزشی و سایر فضاهای جنبی مورد تاکید است. در عین حال نیز توجه به بوم و اقلیم در طراحی مدارس جدید به عنوان اولویت مهم باید در دستور کار قرار داشته باشد.
وی بر لزوم توجه ویژه به مسائل سازهای و به ویژه معماری و سیمای ساختمان مدارس جدید و آینده نیز تاکید کرد و افزود: معماری امری مهم در جوامع انسانی است که بخش مهمی از فرهنگ را تشکیل میدهد. در مدارس که یکی از کانونهای اصلی فرهنگسازی هستند باید به معماری ایرانی-اسلامی و معماری منطبق با بوم و اقلیم هر منطقه توجه ویژهای شود. بنابراین در ساخت مدارس جدید باید از طراحیهای بدون هویت معماری فاصله گرفته شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش مورد توجه قرار دادن مسائل زیستمحیطی را نیز یکی دیگر از اصول مهم مدرسهسازی در دوره حاضر و برای آینده عنوان کرد و گفت: توجه به مدیریت سبز و مسائل محیط زیستی در همه ابعاد مدارس اعم از مدرسهسازی و آموزش ضرورت است. در ساخت مدارس جدید باید از سیستمهای سازهای و فناوریهای روز صنعت ساختمان بهره بگیریم و در مسیر ساخت مدارس سبز حرکت کنیم.
خانمحمدی با اشاره به اهمیت ایجاد فضاهای آموزشی باکیفیت برای دانشآموزان دارای نیازهای ویژه تصریح کرد: وقتی از آموزش صحبت میکنیم، همه کودکان و نوجوانان مد نظر ما هستند و باید همین میزان دقت و اهمیت در ساخت مدارس آینده را برای دانشآموزان دارای نیازهای ویژه مد نظر داشته باشیم. بر همین اساس همه به روزرسانیهای مورد تأکید مدارس، در حوزه آموزش معلولان جسمی، دیرآموزان و کودکان استثنایی باید با اولویت مورد توجه باشد.