با ابلاغ دستورالعمل اجرایی موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم توسط وزیراقتصاد، رسیدگی به شکایات در هیأتهای موضوع این ماده ۲۵۱ شفاف تر، دقیق تر و سریع تر خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شادا، حسین تاجمیر ریاحی رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفهای اظهار داشت: با ابلاغ دستورالعمل اجرایی موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی، رسیدگی به شکایات مودیان مالیاتی در هیاتهای موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم دقیق تر، شفاف تر و سریع تر خواهد شد.
وی اعلام کرد براساس ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، در مورد مالیاتهای قطعی موضوع این قانون و مالیات های غیر مستقیم که در مرجع دیگری قابل طرح نباشد و به ادعای غیر عادلانه بودن مالیات مستنداً به مدارک و دلایل کافی از طرف مودی شکایت و تقاضای تجدید رسیدگی شود وزیر امور اقتصادی و دارایی می تواند پرونده امر را به هیأتی مرکب از سه نفر به انتخاب خود جهت رسیدگی ارجاع کند و رأی هیأت به اکثریت آرا، قطعی و لازم الاجرا است.
وی افزود: به موجب دستورالعمل العمل ابلاغی وزیر امور اقتصادی و دارایی، اموری از جمله نحوه شکایت، مواعد رفع نقص، مواعد اجرای قرار، مواعد دادرسی و صدور رای تعیین شده و از این پس مودیان مالیاتی و نیز عوامل رسیدگی تکلیف خود را بهتر میدانند.
رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی اظهار کرد: با اجرایی شدن دستورالعمل مذکور زمانهای رفع نقص، اجرای قرار و مدت رسیدگی حسب متعارف تعیین و مشخص شده و تبعاً با رعایت این مواعد طـول زمان رسیدگی به شکایات در مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفه ای کوتاه خواهد شد .
وی همچنین گفت: شکایاتی در مرکز عالی دادخواهی مالیاتی رسیدگی می شود که مودی مالیاتی مدارک و دلایلی مبنی بر غیرعادلانه بودن مالیات ارائه کند. بنابراین شکایاتی که فاقد اسناد، مدارک و دلایل کافی در این زمینه باشد قابل رسیدگی در هیاتهای مذکور نخواهد بود.
تاجمیر ریاحی اعلام کرد: ثبت شکایت و پیگیری آن در مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفه ای صرفا از طریق سامانه هیأتهای موضـوع مـاده ۲۵۱ مکرر ق.م.م ( تحـت عنـوان دادما ) و به نشانی اینترنتی dad.mefa.ir است.
وی افزود: طرح شکایت و ارائه هرگونه اسناد و مدارک موردنیاز فقط از طریق بارگذاری در سامانه مذکور قابل بررسی بوده و هیچگونه نیازی به مراجعه حضوری نیست.
وی خاطرنشان کرد: بعد از ۳۰ سال از الحاق ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۱۳۷۱ و تشکیل هیاتهای موضوع این حکم قانونی، دستورالعمل فوق الذکر با این کیفیت اولین مقرراتی است که در جهت ایجاد شفافیت، تسریع و دقت در رسیدگی تنظیم شده است .
وی اظهار امیدواری کرد با انجام اصلاحات لازم در سامانه اینترنتی ثبت شکایات، به زودی شاهد تحـولی دیگر در این زمینه خواهیم بود.